3.344 niet-begeleide minderjarigen kwamen in 2018 aan in Sebta, merendeels was Marokkaans

buitenland
0
29 jan '19
Terwijl Spanje doorgaat met zijn strijd tegen irreguliere migratie, blijven migranten de grenzen van Sebta en Melilla oversteken.

In 2018 waren bijna alle van de 3.344 niet-begeleide minderjarigen die de Spaanse enclave Sebta betraden, van Marokkaanse afkomst.

Onder de minderjarigen die vorig jaar in Sebta aankwamen, waren 3.302 jongens en 42 meisjes. Zij kwamen voornamelijk uit de naburige regio Tanger-Tetouan, meldde de Spaanse media-outlet Europa Press, gebaseerd op officiële gegevens van de Spaanse autoriteiten.

Het aantal niet-begeleide minderjarige migranten die de grens bij Sebta overstaken nam met maar liefst 446% toe ten opzichte van 2017, toen er 802 in de enclave aankwamen.

Een Spaanse regeringsfunctionaris zei tegen Europa Press dat overvolheid in het jeugdcentra professionals verhindert om op de juiste manier voor de minderjarigen te zorgen en aan al hun behoeften te voldoen.

De burgemeester van Sebta, Juan Vivas, vertelde dezelfde bron dat de toestroom van migranten niet de schuld is van de Spaanse Guardia Civil en dat zij hun werk niet goed zouden doen, maar eerder het gebrek aan "technologische uitrusting" en grensinfrastructuur ter bestrijding van illegale migratie.

Vivas stelde voor dat zowel Marokko als Spanje een wederzijds akkoord moeten bereiken om een gezinsherenigingsplan voor de minderjarige migranten uit te werken.

© Redactie 2019
sebta
minderjarigen
niet-begeleid
marokkaans
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi