Venezuela wil de betrekkingen met Marokko herstellen

marokko
1
29 jan '19
De betrekkingen werden opgeschort onder het regime van Maduro.

De Venezolaanse regering, onder leiding van interim-president Juan Guaido, wil werken aan het herstel van de diplomatieke betrekkingen met Marokko, opgeschort onder het regime van Nicolas Maduro.

Dit verklaarde Manuel Avendano, adviseur Buitenlandse Zaken van het Venezolaanse Nationale Assemblee. "We willen onze relaties met Marokko herstellen", zei Avendano in een verklaring aan het Marokkaanse persbureau MAP.

"De positie van het regime van Nicolas Maduro met betrekking tot Marokko was niet gunstig voor beide landen. Er zijn acties en retoriek geweest die de twee landen hebben gescheiden", zei de ambtenaar.

"Dit zal veranderen onder de Guaido-regering", beloofde Avendano, erop wijzend dat zijn land de bladzijde van twintig jaar "chavisme" en "madurisme" wil omslaan om zijn eigen standpunten over diplomatieke kwesties te bepalen.

"Wat de Sahara betreft, willen we het proces van dit regionale geschil in het kader van de Verenigde Naties ondersteunen," zei hij.

Terugkomend op de huidige situatie in zijn land, merkte Avendano op dat Guaido is erkend als een legitieme interim-president door een groot deel van de internationale gemeenschap, in tegenstelling tot Maduro, die "probeert aan de macht te blijven".

© Redactie 2019
marokko
venezuela
betrekkingen
herstellen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?