34-jarige vrouw overleden aan varkensgriep in Casablanca (video)

marokko
2
29 jan '19
Na enkele dagen ziekenhuisopname in een privékliniek in Casablanca, stierf de 34-jarige vrouw op maandag 28 januari aan de varkensgriep.

In een verklaring aan Hespress zegt Imad H. (de broer van de overledene) dat het H1N1-virus te laat is gediagnosticeerd en dat zijn zus "niet goed is behandeld". Omdat ze zwanger was toen ze werd geïnfecteerd, overleefde de vrouw het virus niet. Ze stierf een paar dagen na de bevalling. Het kind verkeert nog in een zeer ernstige toestand en de familie weet tot nu toe niet of hij ook besmet is.

"We weten niet hoe ze is besmet, normaal sterven we niet aan de varkensgriep, maar kinderen, zwangere vrouwen en ouderen hebben een verzwakt immuunsysteem en de besmetting kan fataal zijn", aldus Imad.

Imad legt uit dat zijn zus drie dagen in een ziekenhuis in Fez verbleef voordat ze werd overgebracht naar een privékliniek in Casablanca, waar ze uiteindelijk de juiste diagnose kreeg. Niettemin had de jonge vrouw de drug Tamiflu 75 mg nodig, die de kliniek niet had.

"In Frankrijk was mijn vrouw besmet met de varkensgriep, ze werd binnen drie uur gediagnosticeerd en werd snel behandeld ... In Marokko bezweek mijn zus".

YouTube link

Photo- & videocredit: Hespress

© Redactie 2019
marokko
casablanca
mexicaansegriep
overleden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?