Aït Benhaddou is de op één na meest geïnstagramde Game of Thrones-locatie

buitenland
1
29 jan 21:01
Aït Benhaddou in Marokko is een van de meest in het oog springende filmlocaties in de HBO-serie Game of Thrones.
Er zijn nog maar een paar maanden te gaan tot de release van het achtste en laatste seizoen van Games of Thrones (in april). Buzz Bingo maakte daarom speciaal een lijst met de "Top 10 van de meest geïnstagramde Game of Thrones-filmlocaties."

Aït Benhaddou werd daarin gerangschikt als de tweede meest geïnstagramde locatie. Instagrammers hebben 58.933 foto's van de site gemaakt met de hashtag van de stad.

Aït Benhaddou werd in 2013, in het derde seizoen van de serie, gebruikt als de fictieve steden "Yunkai" en "Pentos" waar de meeste scènes met Daenerys Targaryen (gespeeld door Emilia Clarke) werden opgenomen. De klifmuur van Essaouira werd ook gebruikt als de fictieve stad "Astapor", waar de draken van Daenerys in de finale van seizoen 3 vlogen.

Aït Benhaddou is een middeleeuwse, verstevigde stad in de Marokkaanse regio Souss-Massa-Daraâ langs een rivier. De stad is bekend vanwege de schitterende kasba's, die tegen een heuvel aan zijn gebouwd. Deze zijn opgebouwd uit leem en worden samen de Ksar genoemd. De kasba's zijn versterkt door muren met hoektorens met daartussen smalle stegen, en hiermee een typisch voorbeeld van Zuid-Marokkaanse architectuur. De stad werd in 1987 door UNESCO tot werelderfgoed verklaard.
© Redactie 2019
marokko
aitbenhaddou
instagram
gameofthrones
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
gabon
vriendschappelijk
vahid halilhodžić
turkije
syrië
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
racisme
golaso
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi