Emigratie naar Canada: Tientallen Marokkanen opgelicht

marokko
2
30 jan '19
Tientallen Marokkanen werden opgelicht door een Tunesiër woonachtig in Marokko die beweerde hun emigratie naar Canada te kunnen regelen.

De oplichter maakte gebruik van de goedgelovigheid (en naïviteit) van deze Marokkanen om grote sommen geld te innen.

Volgens het dagblad Al Massae bood de man een arbeidscontract en een visum aan in ruil voor bedragen variërend van 75.000 tot 100.000 dirham. Hij beweerde ook in contact te staan met Canadese advocaten die ervoor zouden zorgen dat hun immigratiedossiers zouden worden goedgekeurd door de Canadese autoriteiten.

Na een paar weken nam de man opnieuw contact met de slachtoffers op om hen te vertellen dat hun arbeidscontract en visum klaar waren en dat hun reis naar Canada via Turkije zou verlopen. Eenmaal op Turkse boden realiseerde de slachtoffers dat hun namen niet op een vlieglijst stonden en dat ze gewoon waren opgelicht.

De slachtoffers dienden een klacht in en de Marokkaanse autoriteiten openden een onderzoek waaruit bleek dat de Tunesiër, die 43 jaar oud is en in Marokko woont met zijn Marokkaanse vrouw, een geschiedenis van oplichting heeft. De politie in Salé kon hem eindelijk arresteren in Temara. De politie ontdekte ook dat de man verschillende fictieve bedrijven gebruikte om zijn "klanten" voor de gek te houden.

© Redactie 2019
marokko
canada
opgelicht
emigratie
visum
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?