CHAN 2020: Lokaal #TeamMarokko gekoppeld aan Algerije in kwalificatiereeks

marokko
0
30 jan '19
De titelhouder mag zich gaan meten met het lokale elftal uit Algerije om zich te verzekeren van een startbewijs voor het eerstvolgende eindtoernooi.

Vanmiddag werd in het zonovergoten Caïro, daar waar de voetbalbond CAF zetelt, geloot voor de kwalificatiereeks van de CHAN 2020. Het eindtoernooi wat plek biedt voor internationals die actief zijn in enkel de Afrikaanse competities wordt dan gehuisvest in Ethiopië. Zoals bekend treft het #TeamMarokko van bondscoach Jamal Sellami buurland Algerije, in een tweeluik vechten beide landen de strijd uit om een startbewijs voor de groepsfase van deze CAF-competitie. Uit de loting werd bekend dat Algerije eerst thuis begint om het vervolgens op vreemde bodem op te nemen tegen de titelhouder. De data en tijdstippen van deze affiches worden later bekendgemaakt door de CAF. 

Ter herinnering: het vorige toernooi werd onder leiding van Sellami binnengehengeld, toen was Ayoub El Kaabi 'Man of the Tournament'. De Marokkaanse spits die nu dienst doet als contractspeler van het kapitaalkrachtige Hebei China Fortune, kroonde zich destijds als speler van RS Berkane tot topscorer. Nog nooit wist er iemand maar liefst 9 treffers te verzorgen gedurende het eindtoernooi. 

Photocredit: CAFOnline.com

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
team marokko
chan 2020
kwalificatie
algerije
caf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?