Vijf doden door H1N1-griepvirus in Marokko

marokko
17
1 feb '19
Marokko heeft in minder dan een week vijf doden door het H1N1-griepvirus geregistreerd.

In een verklaring aan Medias24 zei de minister van Volksgezond, Anass Doukkali: "Raak niet in paniek, want het is geen uitzonderlijke situatie". Doukkali legde uit dat het laatste nieuws is dat er 5 personen zijn overleden ten gevolge van dit H1N1-griepvirus, de getroffenen zijn allemaal kwetsbare personen die complicaties hebben opgelopen na besmetting met het virus.

Ouderen, zwangere vrouwen, jonge kinderen, rokers, astmapatiënten en mensen met ademhalingsproblemen worden als de meest kwetsbaren beschouwd.

Tijdens de regeringsraad die donderdag in Rabat werd gehouden, gaf Doukkali een presentatie over de epidemiologische situatie in het land en de maatregelen die zijn departement heeft genomen om de verspreiding van het H1N1-virus te bestrijden. De minister deelde de regering mee dat 8 gezondheidscentra zijn gewijd aan de screening van het virus in het hele land.

Vandaag werd bekend dat er nog drie gevallen zijn waarbij symptomen van dit griepvirus zijn aangetroffen. Bij één van hen, een zevenjarige jongen uit Tanger, is inmiddels bevestigd dat het om het H1N1-virus gaat.

© Redactie 2019
marokko
h1n1
virus
doden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?