Marokko ontkent geruchten over vermeend bezoek van Benjamin Netanyahu

marokko
41
1 feb '19
Nadat verschillende nieuwsberichten hadden aangekondigd dat de Israëlische premier Netanyahu in maart Marokko bezoekt, ontkende de regeringswoordvoerder de geruchten.

Regeringswoordvoerder Mustapha El Khalfi ontkende donderdag de berichten waarin wordt gesuggereerd dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu de komende maanden het Koninkrijk bezoekt.

In een persconferentie in Rabat verwees El Khalfi deze berichten naar 'geruchten' en weigerden een vraag te beantwoorden over het vermeende bezoek.

Eerder dit jaar verschenen er berichten in Marokko en in Israël, waarin werd beweerd dat Netanyahu Rabat probeert te bezoeken. Het nieuws werd gepubliceerd door Israëlische kranten, waaronder de Times of Israel.

De laatste citeerde de Franstalige Marokkaanse nieuwssite Le Desk die verklaarde dat "de nationale veiligheidsadviseur Meir Ben-Sjabbat, met steun van de VS, werkt aan een ontmoeting tussen Netanyahu en Koning Mohammed VI in Marokko". De informatie van Netanyahu's bezoek werd echter voor het eerst gemeld door de Arabischtalige krant Al-Ossboue Siassi, gevestigd in Marokko.

© Redactie 2019
marokko
netanyahu
bezoek
geruchten
ontkenning
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?