UPCOMING: 'Kampioen van La Liga treft competitiewinnaar Botola Pro'

sport
12
2 feb 17:38
Een Supercup maar dan tussen de kampioenen van twee verschillende competities. Uitgaande van wat momenteel de ronde doet in de Marokkaanse en Spaanse media is men op de achtergrond druk in de weer om zo'n commercieel affiche van de grond te krijgen.
De Marokkaanse bond zou momenteel in beraad zijn met de collega's van de RFEF om wat te doen met het oog op extra wedstrijden in aanloop naar het nieuwe seizoen. Naar wat nu bekend is zou de kampioen uit de Marokkaanse competitie een speciale galawedstrijd gaan spelen tegen de titelwinnaar van La Liga, dit dan in de vorm van hoe een Supercup-wedstrijd doorgaans afgewerkt wordt. Afgelopen zomer bereikte men al een bijzonder akkoord met de Spanjaarden, toen had Tanger de grote eer om gastheer te zijn van de Spaanse Supercup. FC Barcelona trof in het Stade Ibn Battouta opponent Sevilla, en uiteindelijk waren het de Catalanen die aan het langste eind trokken (red. 2-1 zege, treffers van Gerard Piqué en Ousmane Dembélé). 

Dit nieuwtje is min of meer in navolging op hetgeen de FRMF gisteren overeenkwam met prominente voetbalbestuurders uit Abu Dhabi. Bij monde van bondsvoorzitter Faouzi Lekjaa kregen zowel Raja Casablanca als Wydad Casablanca het recht toebedeeld om de eerstvolgende derby op vreemde bodem af te werken. Op 23 maart krijgt die kraker dus niet in Casablanca maar in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten gestalte. 

Photocredit: FRMF.ma 
© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
frmf
rfef
la liga
botola pro
verband
supercup
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
gabon
turkije
vriendschappelijk
vahid halilhodžić
syrië
cornelius haga lyceum
islamitisch onderwijs
arie slob
racisme
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi