H1N1-griepvirus: 9 sterfgevallen in Marokko (video)

buitenland
3
2 feb 21:01
De minister van Volksgezondheid meldde vandaag 4 nieuwe sterfgevallen.
Minister van Volksgezondheid Anas Doukkali, geciteerd door het Marokkaanse persbureau MAP, kondigde zaterdag 2 februari 2019 vier nieuwe sterfgevallen aan na complicaties veroorzaakt door het H1N1-griepvirus (Influenza A).

Door deze 4 nieuwe sterfgevallen is de huidige balans 9 sterfgevallen in Marokko. Volgens dezelfde bron zegt de minister van Volksgezondheid dat de epidemiologische situatie normaal blijft in vergelijking met andere jaren.

In een interview met nieuwswebsite Lefr360 stuurde Doukkali de bevolking een boodschap: "Ik herhaal dat preventie heel belangrijk is, vooral voor mensen met een verhoogd risico, ouderen, zwangere vrouwen, kinderen onder de 5 en personen met chronische ziekten." Hij legde daarbij uit dat men preventieve maatregelen kan nemen, zoals het vaak wassen van de handen en het niet benaderen van ge├»nfecteerden. Het is vooral belangrijk dat mensen met ademhalingsproblemen naar gezondheidscentra of de eerstehulpafdeling gaan.

Het ministerie van Volksgezondheid publiceerde gisteren ook een informatieve video.  Die video toont onder andere de symptomen en te nemen voorzorgsmaatregelen.YouTube link

Photocredit: MAP
© Redactie 2019
marokko
h1n1
griepvirus
sterfgevallen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
algerije
gabon
chan 2020
vriendschappelijk
berkane
turkije
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
rico verhoeven
chan2020
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
marrakech
team marokko
tanger
ajax
iran
golaso
spanje
daesh
dgsn
moord
mohammed vi