H1N1-griepvirus: Dodental loopt op naar 11

marokko
2
4 feb '19
In totaal zijn er in Marokko 58 gevallen positief getest op het H1N1-griepvirus.

Van de in totaal 58 gevallen die positief getest zijn voor subtype A (H1N1), zijn 15 patiënten volledig hersteld, 32 zijn nog steeds onder behandelding en 11 andere patiënten zijn overleden, meldde het ministerie van Volksgezondheid gisterenmiddag.

De sterfgevallen zijn te wijten aan complicaties gerelateerd aan, ten minste, een kwetsbaarheidsfactor, namelijk zwangerschap, chronische ziekten, gevorderde leeftijd en zeer jonge leeftijd, aldus het ministerie in de verklaring.

Deze sterfgevallen zijn verspreid over verschillende provincies van het Koninkrijk met vier gevallen in Casablanca, drie in Tanger en één geval respectievelijk in de steden Rabat, Fez, Tantan en Azilal.

Zondagmorgen gingen regeringshoofd, Saad Eddine El Othmani, en de minister van Volksgezondheid, Anas Doukkali, naar de spoedeisende hulp van het Academisch Ziekenhuis Ibnou Sina en naar het kinderziekenhuis in Rabat. El Othmani riep de bevolking op niet in paniek te raken, maakte geruststellende opmerkingen over de epidemiologische situatie en adviseerde de bevolking om de gezondheidsvoorzorgsmaatregelen te nemen en een arts te raadplegen in geval van een vermoede griep.

Voor meer informatie en advies over dit onderwerp, kunnen burgers contact opnemen met het telefoonnummer dat is ingesteld door het ministerie van Volksgezondheid: 080 100 47 47.

© Redactie 2019
marokko
h1n1
griepvirus
sterfgevallen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?