Oud-PVV’er bekeert zich tot Islam

algemeen
81
4 feb 16:00
Oud-PVV-Kamerlid Joram van Klaveren heeft zich bekeerd tot de Islam.
Tijs van den Brink maakte dit bekend via Twitter: "We brengen vandaag opmerkelijk nieuws: voormalig PVV-Kamerlid, christen en #didd-commentator @JoramvKlaveren is moslim geworden."

Van den Brink had met Van Klaveren gesproken over zijn bekering, dat gesprek is terug te horen in de komende uitzending van het radioprogramma Dit Is De Dag (vanavond om 18:30 uur), en te zien in de tv-uitzending van NieuwLicht (vanavond 22:55 uur op NPO2). Een klein voorproefje van dat gesprek voegde Van den Brink toe aan zijn tweet, die is hier te bekijken.

Op de website van het radioprogramma Dit Is De Dag staat te lezen:

"Ooit was Joram van Klaveren de rechterhand van Geert Wilders en bestreed hij de Islam. Nu is hij moslim geworden en heeft hier een boek over geschreven, met als titel: Afvallige. 

De kentering van islamcriticus naar moslim begon toen Van Klaveren een kritisch boek wilde schrijven over de Islam. "Gedurende dat schrijven stuitte ik op steeds meer zaken die mijn visie op de Islam deden wankelen." Dat hij daarvoor zijn christelijke geloof vaarwel moest zeggen viel hem zwaar: "Het christelijk geloof was de basis van mijn leven."

Van Klaveren werd landelijk bekend als Tweede Kamerlid voor de PVV. Voor de partij van Geert Wilders was hij woordvoerder islam en integratie en liet hij zich gelden als fervent islamcriticus. Hij verliet de PVV in 2014 maar bleef zich mengen in het publieke debat, onder andere als commentator voor het Radio 1-programma Dit Is De Dag.
"

In 2014 brak hij met de partij van Geert Wilders, maar hij wilde zijn Kamerzetel niet opgeven. Samen met lotgenoot Louis Bontes probeerde hij een nieuwe rechts-populistische partij van de grond te krijgen. Maar met VoorNederland lukte het bij lange na niet om in 2017 opnieuw in de Kamer te komen.


© Redactie 2019
pvv
kamerlid
islam
bekering
vanklaveren
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
verenigde staten
syrië
saoedi-arabië
gibraltar
frankrijk
terrorisme
tunesië
jemen
rusland
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
rabat
afrika cup
moord
eredivisie
daesh
mohammed vi