Opening van het Palestijnse Culturele Centrum in Marokko

marokko
1
4 feb '19
Het centrum werd donderdag 31 januari officieel geopend.

Het Palestijnse culturele centrum in Marokko is officieel geopend en begon met een rijk en gevarieerd programma, waaronder verschillende activiteiten op verschillende gebieden, zoals film, theater, literatuur en poëzie, maar ook tentoonstellingen en workshops met betrekking tot de Palestijnse cultuur.

Het centrum werd ingehuldigd op donderdag 31 januari op de ambassade van Palestina in Rabat, bericht het Marokkaanse persbureau MAP. Het centrum vertoont elke laatste donderdag van de maand een Palestijnse film of toneelstuk. Met betrekking tot literatuur en poëzie, zal de tweede donderdag van elke maand gewijd zijn aan lezingen en verhalen vertellen, evenals de lancering van een poëziewedstrijd.

Het centrum organiseert jaarlijks een tekenwedstrijd op scholen, die wordt bekroond met een tentoonstelling met tekeningen van winnende kinderen en tekenworkshops door Marokkaanse en Palestijnse kunstenaars.

Er worden ook workshops georganiseerd rond de Palestijnse cultuur, waaronder borduurwerk, de Dabka en een Palestijnse kookworkshop.

De ambassade van Palestina heeft een bibliotheek met meer dan 10.000 boeken verzameld sinds de opening van het hoofdkantoor in Rabat, evenals gespecialiseerde boeken van overheidsinstellingen in Palestina en Marokko. Deze bibliotheek is beschikbaar voor het publiek en onderzoekers die geïnteresseerd zijn in de Palestijnse zaak.

© Redactie 2019
marokko
rabat
palestina
cultureel
centrum
geopend
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?