UAM wil Marokko, Algerije en Tunesië verbinden met hogensnelheidslijn

marokko
5
6 feb '19
De Unie van de Arabische Maghreb is een intergouvernementele organisatie van 5 Arabische landen (Algerije, Libië, Marokko, Mauritanië en Tunesië) die samenwerkt op economisch en politiek vlak.

Het secretariaat-generaal van de Unie van de Arabische Maghreb (UAM) heeft een internationale campagne aangekondigd om internationale investeerders aan te trekken voor de renovatie van spoorlijnen die Marokko, Algerije en Tunesië met elkaar verbinden.

Op 29 januari publiceerde de UAM een verklaring op Facebook, waarin zij aankondigen een promotiecampagne voor het "grote project" voor te bereiden, bericht MoroccoWorldNews.

Het secretariaat zei dat het op zoek was naar van een adviseur "wiens taak het is om promotie te maken voor het onderzoek naar de economische haalbaarheid van het project en om te communiceren met internationale banken, internationale bedrijven en bedrijven in de publieke en private sector."

Het project omvat de renovatie van de 363 kilometer lange spoorlijn tussen Marokko en Algerije en nog eens 503 kilometer spoorlijn tussen Algerije en Tunesië.

Het project werd eerder voorgesteld in 2015 toen de algemeen directeur van het Algerijnse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNTF), Yacine Bendjaballah, het had over een hogesnelheidslijn die Tunesië via Algerije met Marokko verbindt.

Al Jazeera meldde dat het project $ 875 miljard zou kunnen kosten.

Marokko onderhoudt goede diplomatieke betrekkingen met Tunesië. Politieke waarnemers kunnen echter niet hetzelfde zeggen over de Marokkaans-Algerijnse diplomatieke betrekkingen, aangezien de grens tussen de twee buurlanden sinds 1994 is gesloten.

© Redactie 2019
marokko
algerije
tunesie
tgv
hogesnelheidslijn
uam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?