'Personen dichtbij de bond, zij proberen mij de stoelpoten af te zagen'

sport
6
6 feb 16:34
De Fransman spreekt zich in felle bewoordingen uit over de continue stroom aan foutieve berichtgeving over zijn persoon, uitgaande van wat er vaak in de media gedeeld werd zou de keuzeheer van #TeamMarokko allang geen oog meer hebben voor zijn huidige job.
In gesprek met het Marokkaanse medium Le360.ma weet Hervé Renard dat individuen die dicht tegen zijn werkgever aan zitten, al geruime tijd proberen hem bondscoach af te maken. Niet heel lang na zijn indiensttreding bij de Marokkaanse voetbalbond FRMF wordt de voormalige coach van LOSC Lille veelvuldig in verband gebracht met dienstverbanden elders. Zo zou hij oog hebben gehad voor een overstap naar de Algerijnse voetbalbond, kon hij een aantal keer zijn geluk beproeven in de Chinese competitie en werd hij onlangs nog in verband gebracht met een aantrekkelijke job in de Verenigde Arabische Emiraten. 

''Al sinds mijn komst bij Marokko word ik hiermee geconfronteerd''
Met een dienstverband wat nog tot medio 2022 doorloopt weet Renard dat nu enkel en alleen Marokko voor hem telt: ''Het zijn personen die dicht tegen de bond aan zitten, zij proberen mij de stoelpoten af te zagen. Al sinds mijn komst hier word ik geconfronteerd met onjuiste berichtgeving. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat ik me blijf concentreren op hetgeen wat telt.'' De eerstvolgende opgave voor de 50-jarige coach is in de vorm van twee interlands. #TeamMarokko neemt het de volgende kalendermaand op tegen Malawi (red. laatste speelronde in kwalificatiereeks Afrika Cup 2019) en het treft ook nog eens Argentinië in een interessant oefenaffiche. 

Photocredit: The National.fr
© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
hervé renard
frmf
team marokko
afrika cup 2019
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
terrorisme
verenigde staten
rotterdam
iran
afghanistan
syrië
gibraltar
daesh
olietanker
kabul
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
eredivisie
afrika cup
rabat
moord
mohammed vi
hakim ziyech