Verdachten Utrechtse vergismoord ontkennen

algemeen
2
6 feb 18:03
Guyno O. en Ferrel T. blijven in alle toonaarden ontkennen dat zij iets met de 'vergismoord' op Hakim Changachi te maken hebben.
De 31-jarige Hakim Changachi werd januari 2017 in Utrecht doodgeschoten in het portiek van zijn huis.

O. (26) heeft verklaard dat hij in de vluchtauto heeft zitten wachten en dat hij een auto in brand heeft gestoken, maar hij zou hebben gedacht dat het om een plofkraak ging. De 32-jarige T. ontkent dat hij die fatale nacht in Utrecht is geweest. Dat herhaalden beide mannen woensdag in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam.

De weduwe van Changachi was net zwanger toen haar man werd doodgeschoten. "We waren zo trots en gelukkig", las haar advocaat haar slachtofferverklaring voor. Hun dochter werd in augustus 2017 geboren. "Jullie hebben hem volledig onterecht doodgeschoten, hij is letterlijk door jullie kapotgeschoten. Hakim zal nooit zijn dochter zien, dat hebben jullie op je geweten."

Jap Tjong

Volgens het Openbaar Ministerie hebben O. en T. Changachi doodgeschoten. De eind januari 2017 geliquideerde Justin Jap Tjong - een vriend van T. en aangetrouwde neef van O. - zou de vluchtauto bestuurd hebben.

O. en T. lieten woensdag in de rechtbank doorschemeren dat mogelijk Jap Tjong de schutter was. O. zei dat hij in een auto zat te wachten tot hij terug was en die auto vervolgens in brand hebben gestoken. T. verklaarde dat Jap Tjong aan hem had verteld dat hij in de problemen zat.

Voortvluchtige

Jap Tjong had na de moord op Changachi aangegeven dat hij niet mee wilde doen aan de moord op Khalid H., het eigenlijke doelwit. De aanslag op H. twee dagen later werd door de politie verijdeld. De man die hiervoor terechtstaat, hoorde dinsdag acht jaar cel tegen zich eisen. De strafeisen tegen O. en T. worden maandag verwacht. De moord op Jap Tjong is nog altijd niet opgehelderd.

De zaak rond de vergismoord houdt rechtstreeks verband met het grote onderzoek naar onder anderen de voortvluchtige Ridouan Taghi, die wordt gezien als opdrachtgever van een reeks criminele afrekeningen, waaronder deze. In dit onderzoek werkt het OM met een kroongetuige, Nabil B. Hij kende slachtoffer Changachi.
© ANP 2019
vergismoord
utrecht
hakimchangachi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
verenigde staten
syrië
saoedi-arabië
gibraltar
frankrijk
terrorisme
tunesië
jemen
rusland
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
rabat
afrika cup
moord
eredivisie
daesh
mohammed vi