Koning Mohammed VI opent solidariteitsprojecten in de medina van Marrakech

marokko
0
6 feb '19
Koning Mohammed VI opende dinsdag in de medina van Marrakech twee solidariteitsprojecten: een centrum voor eerstelijnsgezondheidszorg en een verslavingscentrum.

De twee projecten zijn ondersteund door de Mohammed V-Stichting voor Solidariteit, waarvan de werkzaamheden op 10 januari 2017 door de Koning zijn geïnitieerd.

Het centrum voor eerstelijnsgezondheidszorg moet de toegang van arme mensen tot de gezondheidszorg bevorderen en de reactie op een medisch noodgeval versnellen. Gebouwd op 630 m2, maakt dit centrum integraal deel uit van een actieplan geleid door de Mohammed V-Stichting voor Solidariteit dat gericht is op ondersteuning van de nationale medische sector. Het beantwoordt aan een zeer dringende behoefte aan medische toegankelijkheid in een wijk met een grote bevolking die wordt bediend door een enkel gezondheidscentrum en waar het dichtstbijzijnde ziekenhuis relatief ver weg is.

Het tweede door de Koning ingewijde project is het El Mellah verslavingscentrum, het tweede in zijn soort ondersteund door de Mohammed V-Stichting voor Solidariteit in Marrakech.
Het centrum maakt deel uit van een nationaal programma ter bestrijding van verslavend gedrag, dat sinds 2010 door de Stichting is uitgevoerd, in samenwerking met de ministeries van Volksgezondheid en Binnenlandse Zaken.

Net als de andere verslavingscentra ondersteund door de Mohammed VI-Stichting voor Solidariteit in Casablanca, Rabat, Oujda, Nador, Marrakech (Gueliz), Tetouan, Tanger, Fez, Agadir en Meknes, richt het nieuwe verslavingscentrum zich op bewustmakingsactiviteiten, diagnose, preventie en medische en psychosociale ondersteuning voor verslaafden. De gezinnen van de verslaafden worden actief betrokken bij de behandeling.

© Redactie 2019
marokko
marrakech
mohammedvi
gezondsheidszorg
verslavingscentrum
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?