#ana_m3ak: Een boodschap van hoop voor jongeren met zelfmoordgedachten (video)

marokko
2
6 feb '19
Onder de hashtag #ana_m3ak (ik sta achter je) heeft de vereniging Sourire de Reda een video vrijgegeven waarin bekende Marokkanen een bericht van hoop naar Marokkaanse jongeren met zelfmoordgedachten sturen.

Ter gelegenheid van de Nationale Dag van Zelfmoordpreventie (5 februari 2019) publiceerde Sourire de Reda, de vereniging die jonge mensen helpt en probeert zelfdoding te voorkomen, een speciale video. In de video roepen verschillende Marokkaanse bekendheden, zoals comedians en tv-presentatoren, iedereen op om een gebaar te durven maken richtingen jongeren in nood. Een gebaar zoals een helpende hand, een aardig woordje, een glimlach. Het doel van de video is om zelfmoordneigingen en zelfmoordpogingen onder jongeren te voorkomen.

Voor deze 5e editie van haar jaarlijkse bewustmakingscampagne heeft de vereniging ook gebruik gemaakt van influencers op social media. "Deze mensen hebben een ongelooflijke mobilisatiecapaciteit en kunnen belangrijke berichten aan de jeugd over brengen", zei Véronique Fima, de directeur van de vereniging tijdens een persconferentie in Casablanca.

"#ana_m3ak richt zich op de realisatie dat iedereen kan bijdragen aan preventie. Via deze solidariteitsbeweging willen we jonge mensen het idee overbrengen dat ze niet alleen zijn", zei Meryeme Bouzidi Laraki, voorzitter van de vereniging.

Sourire de Reda werd opgericht in 2009 en heeft verschillende initiatieven genomen om de stilte rond de kwestie van zelfmoord te doorbreken. De vereniging heeft www.stopsilence.org gecreëerd, een gratis, anonieme en vertrouwelijke chathelpline gericht op jongeren en toegankelijk vanuit alle regio's van Marokko.

YouTube link

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2019
ana_ma3ak
marokko
zelfmoordpreventie
jongeren
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?