Marokkaanse musea en nationale luchthavens gaan samenwerken

marokko
1
7 feb '19
Deze samenwerking zal zich richten op de aankondiging van tentoonstellingen van kunstwerken op de nationale luchthavens.

Als onderdeel van een ceremonie op donderdag 7 februari in het Mohammed VI Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst in Rabat, zullen de directeur van de nationale luchthavenautoriteit ONDA en de voorzitter van de Nationale Federatie van Musea in Marokko (NFMM) een partnerschapsovereenkomst ondertekenen.

Deze ongekende samenwerking zal zich richten op de popularisering van cultureel en artistiek erfgoed op de luchthavens van Marokko door de aankondiging van tentoonstellingen van kunstwerken.

Gecontacteerd door medias24, legde de Mehdi Qotbi (voorzitter van NFMM) uit dat dit partnerschap het mogelijk zal maken om de reizigers informatie te bieden over alle evenementen in de Marokkaanse musea.

"De posters, films en clips die langs de route van elke luchthaven worden verspreid, zijn een uitnodiging om het culturele en museumerfgoed van Marokko te ontdekken. We zullen beginnen met posters en filmpjes op de vele schermen, maar we denken erover om reproducties van werken in gereserveerde ruimtes tentoon te stellen."

"We hadden graag originele werken van grote meesters tentoongesteld, maar het is onmogelijk omdat het ruimtes moet bieden met specifieke voorwaarden voor conservatie. Kunstliefhebbers kunnen echter schilderijen bewonderen van grote Marokkaanse meesters in de salons van Royal Air Maroc," zegt Qotbi.

© Redactie 2019
marokko
musea
luchthavens
samenwerking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?