24-jarige Marokkaanse overleden bij brand in Parijs

buitenland
1
7 feb '19
Bij de grote brand in een flatgebouw in Parijs in de nacht van maandag of dinsdag, kwam ook een Marokkaanse jonge vrouw om het leven.

De dood van de 24-jarige M.I., die in het gebouw woonde, werd bevestigd door het consulaat-generaal van Marokko in Parijs. De jonge vrouw had geen contact opgenomen met haar familieleden, die haar ook niet konden bereiken.

De moeder van de jonge vrouw reisde met spoed van Marokko naar Parijs, waar ze een DNA-monster gaf voor haar confrontatie met de lichamen van slachtoffers die nog moesten worden geïdentificeerd.

Zodra het overlijden werd bevestigd, kwam de consul-generaal van Marokko in Parijs, Mustapha Bouazzaoui, ter plaatse om de procedures te beginnen voor de repatriëring naar Marokko.

De brand in Parijs heeft het leven gekost aan tien personen. Ook raakten 30 mensen gewond. Het was de dodelijkste brand in de Franse hoofdstad sinds 2005. Op dramatische beelden is te zien dat vlammen uit de ramen slaan. Brandweerlieden beklimmen ladders om doodsbange inwoners te redden.

De vrouw die deze week is opgepakt voor de brand, was net ontslagen uit een psychiatrische afdeling. De vrouw, een veertiger, had volgens de bronnen eind januari het gespecialiseerde ziekenhuis Sainte-Anne in Parijs verlaten. Ze woonde zelf in het gebouw waar brand uitbrak. Daar kreeg ze volgens de politie kort voor het drama weer ruzie met haar buurman, met wie ze al eerder aanvaringen had gehad.

© Redactie/ANP 2019
marokkaanse
brand
parijs
omgekomen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi