Voormalig beleidsman #TeamMarokko zwaait af: 'Het is genoeg geweest'

marokko
0
7 feb '19
In gesprek met de NOS bevestigt Pim Verbeek het eerdere bericht van zijn huidige werkgever, als bondscoach van de nationale ploeg van Oman breit de inmiddels 62-jarige Rotterdammer een einde aan zijn bewogen trainerscarrière.

Verbeek is trainer af, tegenover de NOS geeft hij te kennen dat het wel welletjes is geweest. Na met Oman in de achtste finale van de Azië Cup te zijn gestrand (red. 2-0 verlies van Iran) ziet de oefenmeester het niet meer zitten om zijn contract uit te dienen in de oliestaat. Trainen deed Verbeek met name in het buitenland, zo stond hij lange tijd aan het roer bij Zuid-Korea, was hij werkzaam voor de Australische voetbalbond en 'last but not least' deed hij ook lang dienst als technisch directeur bij de Marokkaanse voetbalbond FRMF. 

Verbeek scoutte er bij de FRMF een tijd lang op los met Ali Afellay aan zijn zijde
Bij die werkgever kende hij een uitgebreide en zeer verantwoordelijke rol, Verbeek was bij nagenoeg alle vertegenwoordigende jeugdelftallen van de bond betrokken. Samen met de oudere broer van Oranje-international Ibrahim Afellay boog hij zich over het vele Marokkaanse talent wat tussen 2010 en 2014 te bewonderen was op de Europese velden. Met Ali Afellay stond hij ook aan de basis van het elftal wat gesmeed werd voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen, de ploeg waar hij eindverantwoordelijkheid over droeg. 

Met het afzwaaien van Verbeek verliest het Nederlandse trainersgilde een ervaren beleidsman en oefenmeester. Waar hij in 1981 het trainersvak indook als assistent bij FC Dordrecht is hij nu dus bij zijn laatste job aanbeland. Dat hij de handdoek in de ring gooit heeft vooral met de vaak eenzame periodes in het buitenland te maken, aldus de oud-trainer. ''Het volgende project is pas de Gulf Cup in december. Toen dacht ik: het is genoeg geweest. Ik heb louter goede herinneringen aan Oman, maar je bent in het buitenland vaak alleen. Mijn markt ligt niet in Nederland. Het is nu tijd om leuke dingen te doen met mijn vrienden, kinderen en kleinkinderen.''

Photocredit: EPA

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
team marokko
verbeek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi