Netflix komt met vijf nieuwe Spaanse series

lifestyle
1
8 feb 12:34
Daarmee komt het aantal series die de streamingdienst in Spanje ontwikkelt en produceert op elf.
Dat maakte Netflix eerder deze week bekend aan de vooravond van het internationaal filmfestival van Berlijn, waar het bedrijf met een fikse delegatie vertegenwoordigd is.

Een van de nieuwe series wordt een nuchtere superheldenkomedie met de titel El Vecino van regisseur Nacho Vigalondo (Time Crimes). Acteur Quim Gutiérrez speelt in de serie de hoofdrol, een man die worstelt met werk en romantiek, maar de beschikking krijgt over buitenaardse krachten. Actrice Clara Lago is zijn tegenspeelster.

Días de Navidad gaat over vier zussen die kerst vieren, als pubers, volwassenen en als ze op leeftijd zijn. Verónica Echegui (Fortitude) speelt een van de hoofdrollen.

El desorden que dejas draait om Raquel, een jonge literatuurlerares die verhuist naar de geboorteplaats van haar man, die meerdere geheimen verbergt. Deze serie is gebaseerd op de bestseller van Carlos Montero.

Fantasy

De vierde serie Memorias de Idhún is gebaseerd op de gelijknamige fantasytrilogie. De vijfde serie Valeria draait om een schrijfster en haar drie beste vriendinnen, die emoties over liefde, vriendschap, jaloezie en ontrouw met elkaar delen.

Netflix heeft wereldwijd veel succes met Spaanse series. Zo is La casa de papel de populairste niet-Engelstalige serie wereldwijd van Netflix. Andere populaire Netflix-series uit Spanje zijn Elite en Las chicas del cable. In de pijplijn zitten de series Hache, Alte Mar en Criminal.
© ANP 2019
netflix
spaanse
series
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
syrië
terrorisme
gibraltar
iran
verenigde staten
kalamáta
daesh
olietanker
mike pompeo
griekenland
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
eredivisie
afrika cup
rabat
moord
mohammed vi
hakim ziyech