Canada eert Marokkaan die stierf terwijl hij schutter probeerde te stoppen bij aanslag op moskee

buitenland
2
8 feb 20:04
Bij de terroristische aanslag kwamen 2 jaar geleden 6 mensen om het leven.
Canada heeft eerder deze week postuum de "Good Citizen"-medaille voor moed toegekend aan de Marokkaanse Azzedine Soufiane, bericht nieuwsmedium Morocco World News.

Op zondagavond 29 januari 2017 voerde een gewapende man een terroristische aanslag uit tijdens het avondgebed in een moskee in Quebec. De terrorist doodde zes mensen en verwondde verschillende anderen.

Volgens Radio Canada probeerde de 57-jarige Soufiane de moordenaar te stoppen toen die probeerde zijn wapen te herladen. De terrorist bevrijdde zichzelf echter en vermoordde Soufiane.

"Azzedine Soufiane heeft alles geprobeerd om zijn vrienden te helpen. De moed die hij heeft getoond is het mooiste bewijs van al het goede dat deze man in zich had", zei de ceremoniemeester die werd geciteerd door de radio.

Soufiane's vrouw en zijn drie kinderen ontvingen namens hem de medaille. Zijn oudste dochter Zined zei dat ze zich vereerd voelde en bedankte de organisatoren: "We zullen deze medaille in ons gezin houden", zei ze.

Na de dood van Soufiane zeiden leden van de Marokkaanse gemeenschap in Quebec dat Soufiane een "geliefd lid van de gemeenschap" was. Hij was geëmigreerd naar Canada en woonde daar al meer dan 20 jaar. Hij bezat een halal slagerij.

Photocredit: Morocco World News
© Redactie 2019
canada
marokkaan
medialle
moed
aanslag
moskee
quebec
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
golaso
daesh
team marokko
mounir el hamdaoui
zakenvrouw
pvv
denk
fez
rotterdam
bevroren
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten