Gehele busvloot in Rabat wordt vernieuwd

marokko
5
9 feb '19
De busvloot in de hoofdstad van Marokko zal volledig worden vernieuwd met de ingebruikname in juni van 350 nieuwe bussen

De stad Rabat bevestigde donderdag dat nieuwe bussen vanaf juni 2019 in gebruik zullen worden genomen, als onderdeel van een gedelegeerd beheer van het Spaanse bedrijf Alsa en het Marokkaanse bedrijf Citybus.

De productie van deze nieuwe bussen, bij de Duitse autofabrikant Mercedes Benz, is al begonnen, bericht Lefr360. 102 bussen, achttien of twaalf meter lang, zijn momenteel in productie en zullen binnen drie maanden vanaf juni 2019 geleidelijk in de hoofdstad circuleren.
248 andere specifieke bussen worden momenteel ook vervaardigd door dezelfde Duitse fabrikant. De helft daarvan zal voor eind juni 2019 in de straten van Rabat operationeel zijn, de andere helft moet eind juli in omloop zijn.

Het einde van een nachtmerrie voor de busgebruikers in Rabat. Net als Casablanca, maar in mindere mate, heeft de bevolking van Rabat de laatste jaren geleden onder storingen in het stedelijk vervoersnetwerk met oude en slecht onderhouden bussen.

Bijgevoegde afbeelding is ter illustratie.

© Redactie 2019
marokko
rabat
busvloot
vernieuwd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi