Gehele busvloot in Rabat wordt vernieuwd

buitenland
5
9 feb 17:33
De busvloot in de hoofdstad van Marokko zal volledig worden vernieuwd met de ingebruikname in juni van 350 nieuwe bussen
De stad Rabat bevestigde donderdag dat nieuwe bussen vanaf juni 2019 in gebruik zullen worden genomen, als onderdeel van een gedelegeerd beheer van het Spaanse bedrijf Alsa en het Marokkaanse bedrijf Citybus.

De productie van deze nieuwe bussen, bij de Duitse autofabrikant Mercedes Benz, is al begonnen, bericht Lefr360. 102 bussen, achttien of twaalf meter lang, zijn momenteel in productie en zullen binnen drie maanden vanaf juni 2019 geleidelijk in de hoofdstad circuleren.

248 andere specifieke bussen worden momenteel ook vervaardigd door dezelfde Duitse fabrikant. De helft daarvan zal voor eind juni 2019 in de straten van Rabat operationeel zijn, de andere helft moet eind juli in omloop zijn.

Het einde van een nachtmerrie voor de busgebruikers in Rabat. Net als Casablanca, maar in mindere mate, heeft de bevolking van Rabat de laatste jaren geleden onder storingen in het stedelijk vervoersnetwerk met oude en slecht onderhouden bussen.

Bijgevoegde afbeelding is ter illustratie.
© Redactie 2019
marokko
rabat
busvloot
vernieuwd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
terrorisme
verenigde staten
rotterdam
gibraltar
afghanistan
uefa champions league
iran
noussair mazraoui
syrië
olietanker
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
eredivisie
afrika cup
rabat
moord
mohammed vi
hakim ziyech