Loftrompet voor Ihattaren: 'Is verder dan Afellay op die leeftijd'

sport
0
10 feb '19
Met nog slechts 25 speelminuten in de benen in de Eredivisie kan Mohammed Ihattaren nu al rekenen op bewondering uit verschillende hoeken van het Nederlandse voetballandschap. Het jeugdexponent van de Eindhovenaren is de op drie na jongste PSV-debutant aller tijden, thuis tegen FC Groningen (red. 2-1 zege) maakte hij zijn eerste opwachting namens de formatie die hem opleidde.
Als het aan voormalig oefenmeester Aad de Mos ligt dan heeft de 16-jarige middenvelder een grote toekomst voor zich. De man die in het verleden dienst deed als trainer van onder andere Sparta Rotterdam, KV Mechelen en PSV weet het zeker: nu al heeft de Oranje U19-international meer potentie dan Ibrahim Afellay destijds had op die leeftijd. In gesprek met de NOS vertelt de 71-jarige voetbalanalist dat er een kunstenaar schuilt in de bescheiden Utrechter. 

''Hij is echt van de buitencategorie''
Ihattaren die zich het vorige seizoen in de A1 al kroonde tot landskampioen, toentertijd ook onder leiding van Mark van Bommel, kon zich afgelopen winterstop rijk rekenen. Onder dezelfde coach, nu aan het roer bij de hoofdmacht, werden onder andere hij en Zakaria Aboukhlal opgenomen in de selectie voor het trainingskamp in Qatar. Daar maakten beide talenten al hun officieuze debuut, nu was het aan Ihattaren de eer om dat ook in officiële zin te doen. 

Iemand die zijn mond vol heeft over het talent is dus De Mos: ''Hij is echt van de buitencategorie, hij is de baas over de bal en heeft een goed schot. Een balvirtuoos, een meester in de kleine ruimte met een hakbal of een steekpass. En hij heeft een mooie lengte.'' De Mos besluit zijn loftrompet met de volgende uitspraak: ''Hij heeft uitzonderlijke kwaliteiten. Ihattaren verder is dan Afellay op die leeftijd. Geraffineerder, mooier om te zien, sierlijker.''

Photocredit: ANP
© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
mohammed ihattaren
ibrahim afellay
aad de mos
psv
eredivisie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
premier league
china
afc ajax
chelsea fc
coronavirus
transfer talks
tweede kamer
frankrijk
hubei
vvd
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
verenigde staten
politie
eredivisie
iran
turkije
caf
syrië
hakim ziyech
palestina
mohammed vi