Botola Pro: DHJ Jadida komt na ontslaan Velud uit bij 'clubhopper' Zaki

sport
0
11 feb 13:01
De man die inmiddels al een tijdje 'trainer af is' kan zich opmaken voor een dienstverband bij zijn negende werkgever in de Marokkaanse competitie Botola Pro, Badou Zaki zal naar verluidt vanmiddag gepresenteerd worden aan pers en publiek.
DHJ Jadida heeft na afstand te hebben gedaan van de Franse Hubert Velud zich nu beroepen op een ouwe rot van het Marokkaanse trainersgilde. De inmiddels 59-jarige voormalige bondscoach van #TeamMarokko zal de negatieve reeks van zijn voorganger moeten doorbreken om DHJ Jadida zo snel mogelijk weer onder te laten brengen in de subtop van de Marokkaanse competitie. Velud, voorheen actief bij clubs als TP Mazembe, USM Alger en AS Nancy, stond nog geen vier maanden aan het roer bij de huidige nummer 11 in de Botola Pro. Als eindverantwoordelijke nam hij gedurende 4 competitieontmoetingen plaats op de dug-out, slechts één keer wist de eveneens 59-jarige coach te winnen (red. 1-0 thuiszege op MCO Oujda). Na eind oktober zijn voorganger Abderrahim Talib van de hand te hebben gedaan zou Velud het tij hebben moeten keren, voor hem is dat avontuur dus recent kortstondig gebleken. 

Zoals gezegd zal dit Zaki's negende Marokkaanse werkgever worden als de handtekeningen vanmiddag opgedroogd zijn. Hiervoor kwam hij (soms in meerdere periodes) aan de bak als hoofdcoach van onder andere Wydad Casablanca, OCS Safi, KACM Marrakech, IRT Tanger en ASS Salé.

Photocredit: Diario AS
© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
badou zaki
dhj jadida
botola pro
hubert velud
aanstelling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
terrorisme
verenigde staten
rotterdam
iran
afghanistan
syrië
gibraltar
daesh
olietanker
kabul
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
eredivisie
afrika cup
rabat
moord
mohammed vi
hakim ziyech