Botola Pro: MAT Tétouan vindt in Sektioui nieuwe hoofdcoach, contract voor 1,5 seizoen

marokko
0
11 feb '19
De in Fès geboren voormalige international kan zich met ingang van vandaag gaan bezigen met een nieuw avontuur op de Marokkaanse velden, de komende periode draagt hij zorg over de mogelijke sportieve opleving van MAT Tétouan.

MAT Tétouan is weer voorzien van een eindverantwoordelijke. De club die al geruime tijd bivakkeert in de onderste regionen van de Botola Pro heeft met het aanstellen van Tarik Sektioui een ware 'peoplemanager' in huis genomen. De man, inmiddels alweer 41 jaar oud, kennen we het beste van zijn actieve carrière op de Europese velden. In de Eredivisie gaf hij kleur aan het Nederlandse voetballandschap door succesvolle dienstverbanden bij Willem II, AZ Alkmaar en RKC Waalwijk. De periode die daarop volgde beleefde hij zijn hoogtepunt als prof in de Liga NOS, in de kleuren van FC Porto liet Sektioui zich gelden als een functionele rechtsbuiten. 

Sektioui volgt met deze aanstelling de reeds ontslagen Abdelwahed Ben Hsain op, met hem werd onlangs in goed overleg zijn contract ontbonden. Wel zal de voormalig international deze functie als hoofdcoach moeten combineren met een ander dienstverband. Begin november werd hij namelijk door de Marokkaanse voetbalbond FRMF aangewezen als bondscoach van Marokko U19. Voorheen coachte Sektioui ook Wydad Fès en MAS Fès, bij de laatste club verzekerde hij zich in het seizoen 2015/2016 van de Marokkaanse Beker. 

Photocredit: MAT Tétouan.ma

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
tarik sektioui
mat tetouan
botola pro
aanstelling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?