Marrakech: Opening van de 5e Nationale Ambachten Week (video)

buitenland
0
11 feb 22:00
De vijfde editie van de Nationale Ambachten Week werd op zaterdag 9 februari in Marrakech geopend.
Ongeveer 1300 ambachtslieden, die hun verschillende creaties tentoonstellen, nemen deel aan deze week die tot 17 februari plaatsvindt bij Bab Jidi in Marrakech. De editie van 2019 wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van ambachtslieden uit de 12 regio's van het Koninkrijk. Zij tonen onder andere prachtige koperwaren, lederwaren, zilverwerk, mozaïeken, kaftans en borduurwerk.

Naast de Marokkaanse burgers waren ook buitenlandse toeristen verbaasd over de schoonheid, diversiteit en originaliteit van de ambachtelijke productie van het land, bericht Lefr360. Deze observatie werd benadrukt door de ministers die belast zijn met deze sector, namelijk Mohamed Sajid en Jamila El Moussali. Sajid verwelkomde het ontwikkelingsniveau van deze sector, die 7% van het bbp (bruto binnenlands product) vertegenwoordigt. Marokko's ambachtelijke export bereikte in 2018 een waarde van ongeveer 800 miljoen dirham.

Bij de inhuldiging van deze week bezochten Sajid en Moussali de stands van de exposanten waarna ze een parade door de straten van het centrum van Marrakech lanceerden. De parade was samengesteld uit een veelheid van groepen uit heel Marokko, die de belangstelling van de toeschouwers wekte door dansen en liederen die symbool stonden voor hun regio van herkomst.YouTube link
© Redactie 2019
marokko
marrakech
ambachten
week
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
afghanistan
gibraltar
verenigd koninkrijk
taliban
syrië
iran
psv
parijs
moskee
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
afrika cup
rabat
spanje
eredivisie
mohammed vi
moord
daesh