'FRMF berekent peperdure 'interlanddeal' met Argentinië door aan de eigen supporter'

sport
20
12 feb 9:05
Mocht bondscoach Lionel Scaloni zijn 'eyecatcher' Lionel Messi zo ver krijgen om weer zijn rentree te maken, dan is de Marokkaanse voetbalbond FRMF genoodzaakt maar liefst €1,1 miljoen over te maken naar de collega's van de AFA.
Op de 26e van komende kalendermaand staat voor #TeamMarokko een geduchte tegenstander op het programma, het keurkorps van bondscoach Hervé Renard neemt het dan op eigen bodem op tegen de Argentijnen. In het Stade Ibn Battouta mag de WK-ganger zich gaan meten met de ploeg die momenteel de elfde plaats inneemt op de FIFA Ranking. Een affiche met allure dus, echter zal de FRMF daarvoor flink in de buidel moeten tasten. In de Marokkaanse media spreekt men namelijk over bedragen variërend van €600.000 tot €1.100.000 wat men overeenkwam met de AFA om de ploeg van Scaloni naar Tanger te krijgen. 

Het eerste bedrag staat voor 'La Albiceleste' zonder de sterkhouder van FC Barcelona, €600.000 wordt er betaald als de 31-jarige sterspeler voet bij stuk houdt en zijn interlandcarrière voorlopig nog even laat voor wat het is. Anders dan tegen andere tegenstanders drukt dit affiche meer op de begroting van de Marokkaanse bond. Men is dan ook genoodzaakt, zo onderschrijft Le360.ma, om deze dure oefeninterland door te rekenen in de prijzen van de wedstrijdkaarten. 

Waar een oefeninterland normaal gesproken te bezoeken is vanaf 20 dirham (tot maximaal 150 dirham), is de startprijs voor de B-categorie nu maar liefst 250 dirham.

De bond zou de volgende prijzen gaan hanteren:
1. VIP-categorie: 2000 dirham
2. Premium: 1300 dirham
3. A-categorie: 500 dirham
4. B-categorie: 250 dirham

Photocredit: FRMF.ma 
© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
team marokko
argentinië
frmf
tanger
stade ibn battouti
afa
oefeninterland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
syrië
terrorisme
gibraltar
iran
verenigde staten
kalamáta
daesh
olietanker
mike pompeo
griekenland
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
eredivisie
afrika cup
rabat
moord
mohammed vi
hakim ziyech