Honderden burgers ontvluchten Daesh-enclave Syrië

buitenland
22
12 feb 13:17
De meeste gevluchte burgers zijn buitenlanders.
Honderden mensen zijn gevlucht uit het laatste bolwerk van Daesh in het oosten van Syrië. "Een groep van zeshonderd burgers is om een uur 's nachts ontsnapt uit Baghouz. Ze worden nu gecontroleerd", zegt een woordvoerder van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), de door de VS gesteunde groep die vecht tegen de terreurorganisatie.

De meeste gevluchte burgers zijn buitenlanders, onder wie vrouwen en kinderen uit Duitsland en Frankrijk, meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. Volgens die waarnemingsgroep, die zich baseert op lokale bronnen, zijn de afgelopen maanden ruim 37.000 mensen naar SDF-gebied gevlucht. Het gaat vooral om gezinnen van Daesh-strijders.

Daesh riep in 2014 een kalifaat uit in Syrië en Irak, maar daar is weinig meer van over. De SDF belegert de Daesh-strijders in hun laatste bolwerk in het oosten van Syrië. De internationale anti-Daesh-coalitie stelde dinsdag dat de terreurorganisatie zich niet zonder slag of stoot gewonnen geeft.

"De vijand heeft zich volledig ingegraven en Daesh-strijders blijven tegenaanvallen uitvoeren", zegt een woordvoerder. "De coalitie blijft waar mogelijk Daesh-doelen bestoken."
© ANP 2019
syrië
daesh
enclave
vluchten
burgers
buitenlanders
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
terrorisme
gibraltar
iran
verenigde staten
syrië
daesh
kalamáta
olietanker
bouznika
ongeluk
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
eredivisie
afrika cup
rabat
moord
mohammed vi
hakim ziyech