Hoofdkwartier van het Afrikaanse Observatorium voor Migratie zal worden gevestigd in Marokko

buitenland
0
12 feb 17:04
Koning Mohammed VI deed vorig jaar een voorstel voor de oprichting van een Afrikaans Observatorium voor Migratie.
Koning Mohammed VI deed op 29 januari 2018 middels een boodschap een aantal concrete voorstellen betreffende migratieproblematiek bij de 30e top van de Afrikaanse Unie in Addis Abeba. "Het is noodzakelijk om het migratieverschijnsel in zijn verschillende dimensies te kennen om het beter te kunnen begrijpen. In deze context is het tijd om één voor éen de mythen die verband houden met migratie te deconstrueren", schreef de Koning destijds in een boodschap. De Koning stelde toen al voor om dit observatorium te huisvesten in Marokko.

Bij de 32e top van de Afrikaanse Unie, die maandag 11 februari in Addis Abeba plaats vond, spraken de Afrikaanse staatshoofden en regeringsleiders hun dank uit aan Marokko voor het aanbod om het hoofdkwartier van de Afrikaans Observatorium voor Migratie te hosten.

De Afrikaanse staatshoofden en regeringsleiders hebben ook de belangrijke rol toegejuicht die het Afrikaans Observatorium voor Migratie zal vervullen voor de uitvoering van het migratiepact dat in december 2018 in Marrakech werd ondertekend.

Dit observatorium, waarvan het werk gebaseerd zal zijn op het drieluik "begrijpen, anticiperen en handelen", zal de taak hebben om informatie te verzamelen en de uitwisseling van informatie en coördinatie tussen Afrikaanse landen te ontwikkelen.

De Afrikaanse staatshoofden en regeringsleiders hebben kennis genomen van de inspanningen die zijn geleverd om het Afrikaans Observatorium voor Migratie te operationaliseren en verwelkomden de ondertekening in Marrakech van de vestigingsovereenkomst tussen het Koninkrijk Marokko en de Commissie van de Afrikaanse Unie over de operationalisering van het observatorium.
© Redactie 2019
marokko
afrika
observatorium
migratie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
terrorisme
verenigde staten
rotterdam
gibraltar
afghanistan
uefa champions league
iran
noussair mazraoui
syrië
olietanker
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
eredivisie
afrika cup
rabat
moord
mohammed vi
hakim ziyech