Drie Fransen gearresteerd in Salé voor de financiering van terrorisme

marokko
0
12 feb '19
Drie Fransen werden gearresteerd in Salé vanwege hun vermeende betrokkenheid bij de financiering van terrorisme en banden met Daesh-strijders.

De drie Fransen werden op maandag 11 februari door de BNPJ (Nationale Politie Brigade, een brigade met territoriale bevoegdheid) gearresteerd, in samenwerking met de inlichtingendienst DGST.

De drie Franse staatsburgers, waaronder een van Algerijnse origine, zijn erin geslaagd nauwe banden te smeden met actieve strijders binnen de terroristische organisatie Daesh op het Syrisch-Iraakse toneel, naast hun vermeende betrokkenheid bij het verzamelen van fondsen binnen extremistische kringen om terroristische operaties te financieren, meldt het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) in een verklaring.

De drie werden in politiehechtenis geplaatst ter beschikking van het onderzoek dat wordt uitgevoerd onder toezicht van het parket voor terrorismebestrijding, terwijl verdere onderzoeken worden uitgevoerd voor de arrestatie van andere medeplichtigen betrokken bij deze terroristische daden.

© Redactie 2019
marokko
sale
fransen
financiering
terrorisme
daesh
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?