Brands lovend: 'Zou hem morgen bij Everton willen, zo goed is hij'

sport
0
13 feb 12:28
Na op de nominatie te staan bij onder andere Chelsea, Manchester City, FC Barcelona en Internazionale heeft ook Marcel Brands zijn oog laten vallen op de talentvolle middenvelder. De voormalige technisch eindverantwoordelijke van PSV, tegenwoordig directeur spelersbeleid bij Everton, voorspelt een mooie toekomst voor Mohammed Ihattaren.
Als één van de grootste talenten die rondloopt bij PSV momenteel, kan de Oranje U19-international met recht rekenen op voldoende bejubeling vanuit de Europese top. Als zestienjarige, de op drie na jongste PSV-debutant ooit in de Eredivisie, heeft Ihattaren nu 41 minuten in de benen op het hoogste niveau. Onder coach Mark van Bommel werd hij van de A1 meteen overgeheveld naar de hoofdmacht van de koploper, iets wat volgens Brands volkomen logisch is. 

Eredivisie beste ontwikkelingsomgeving voor Ihattaren: ''Hij heeft straks een tussenstap nodig''
In gesprek met Voetbal International steekt de 56-jarige beleidsman van 'The Toffees' de loftrompet voor het jeugdexponent: ''Eerlijk gezegd zou ik hem morgen bij Everton willen hebben, zo goed is hij, maar ik denk niet dat dat het pad is dat hij moet bewandelen. Hij heeft straks een tussenstap nodig.'' Nederland blijft vooralsnog de best mogelijke omgeving voor de middenvelder om zijn talent te etaleren, aldus Brands.

''Wat dat betreft zit Mo goed bij PSV. De club speelt Europees voetbal, hij heeft een grote kans op speeltijd en hij zit bij de nationale teams. Als hij nu naar het buitenland zou gaan, heeft hij een stuk minder garanties. De stap naar de Premier League is echt heel groot en het kan daardoor ook helemaal verkeerd aflopen met een talent. Nu heeft hij een trainer die het in hem ziet zitten, ik zou zeggen koester dat.''

In het Philips Stadion ligt Ihattaren nog tot de zomer van 2021 vast. Vanuit PSV bestaat het verlangen om zijn contractuele dienstverband op te rekken, dit met het oog op interesse uit één van de Europese topcompetities die zich maar al te graag versterkt zien met het talent. 

Photocredit: Omroep Brabant (YouTube)
© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
mohammed ihattaren
psv
marcel brands
eredivisie
everton
premier league
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
terrorisme
verenigde staten
rotterdam
gibraltar
afghanistan
uefa champions league
iran
noussair mazraoui
syrië
olietanker
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
eredivisie
afrika cup
rabat
moord
mohammed vi
hakim ziyech