De schapen uit Marokko opnieuw verboden in Melilia?

buitenland
1
13 feb 14:32
De verkoop van schapen uit Marokko zou opnieuw kunnen worden verboden in Melilia na de ontdekking van mond-en klauwzeer in Marokko.
Melilia's minister van Volksgezondheid, Paz Velasquez, zei dat er alle aanwijzingen zijn dat de invoer van schapen uit Marokko voor Aid Al Adha dit jaar zal worden verboden, na de ontdekking van gevallen van mond- en klauwzeer op Marokkaanse boerderijen, met name in de provincies Fquih Ben Saleh, Khouribga, Sidi Bennour en Tanger. Sabrina Moh, afgevaardigde van de regering van Melilia, zou meer uitleg over dit onderwerp moeten geven, voegde Velasquez toe, geciteerd door Spaanse media.

Volgens de Marokkaanse Voedsel- en Warenautoriteit ONSSA zijn de gevonden gevallen van mond- en klauwzeer het gevolg van een nieuwe stam van het virus die tot 2019 niet in Marokko voorkwam.

Mond- en klauwzeer is een virale dierziekte die niet overdraagbaar is op mensen en besmettelijk is voor dieren. Jet virus dat verantwoordelijk is voor de ziekte kan worden getransporteerd door de lucht en door contact tussen dieren.

Meer dan een miljoen veedieren werden ingeënt tegen deze ziekte, met ingang van 6 februari 2019. In samenwerking met de lokale autoriteiten grijpen de veterinaire diensten van Onssa onmiddellijk in na de detectie van elke uitbraak van mond- en klauwzeer, door het elimineren van zieke dieren in minder dan 24 uur.
© Redactie 2019
marokko
melilia
schapen
mondenklauwzeer
onssa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
golaso
veronica inside
champions league
europa
boeing
super league
rotterdam
trump
denk
ram
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten