De schapen uit Marokko opnieuw verboden in Melilia?

marokko
1
13 feb '19
De verkoop van schapen uit Marokko zou opnieuw kunnen worden verboden in Melilia na de ontdekking van mond-en klauwzeer in Marokko.
Melilia's minister van Volksgezondheid, Paz Velasquez, zei dat er alle aanwijzingen zijn dat de invoer van schapen uit Marokko voor Aid Al Adha dit jaar zal worden verboden, na de ontdekking van gevallen van mond- en klauwzeer op Marokkaanse boerderijen, met name in de provincies Fquih Ben Saleh, Khouribga, Sidi Bennour en Tanger. Sabrina Moh, afgevaardigde van de regering van Melilia, zou meer uitleg over dit onderwerp moeten geven, voegde Velasquez toe, geciteerd door Spaanse media.

Volgens de Marokkaanse Voedsel- en Warenautoriteit ONSSA zijn de gevonden gevallen van mond- en klauwzeer het gevolg van een nieuwe stam van het virus die tot 2019 niet in Marokko voorkwam.

Mond- en klauwzeer is een virale dierziekte die niet overdraagbaar is op mensen en besmettelijk is voor dieren. Jet virus dat verantwoordelijk is voor de ziekte kan worden getransporteerd door de lucht en door contact tussen dieren.

Meer dan een miljoen veedieren werden ingeënt tegen deze ziekte, met ingang van 6 februari 2019. In samenwerking met de lokale autoriteiten grijpen de veterinaire diensten van Onssa onmiddellijk in na de detectie van elke uitbraak van mond- en klauwzeer, door het elimineren van zieke dieren in minder dan 24 uur.
© Redactie 2019
marokko
melilia
schapen
mondenklauwzeer
onssa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi