Een islamitische uitvaart begint met een goede voorbereiding

algemeen
0
14 feb 10:19
Bij veel Marokkanen van de 2e en 3e generatie speelt de vraag hoe en waar ze na hun dood begraven willen worden.
Dit vraagt een zekere voorbereiding en daarom is het van belang om je hier goed in te verdiepen. Vooral als je het belangrijk vindt om begraven te worden in Marokko volgens islamitische gebruiken en regels.

Kosten
De kosten van een islamitische begrafenis in Marokko zijn een stuk hoger dan een begrafenis in Nederland. Dat komt omdat er kosten worden gemaakt voor de repatriëring van het lichaam en de vliegtickets van de directe nabestaanden. Hier ben je zo rond de 4.000 a 6.000 euro voor kwijt, afhankelijk van omstandigheden. Daarbovenop komen nog de kosten voor de uitvaart zelf.
Als je wenst dat je nabestaanden niet voor deze kosten hoeven op te draaien, kun je hiervoor een begrafenisverzekering afsluiten.

Islamitische begrafenisverzekering
Houdt er rekening mee dat er verschillende soorten uitvaartverzekeringen zijn. Niet iedere verzekering is geschikt voor een islamitische uitvaart. Het is dan ook belangrijk om de voorwaarden van de uitvaartverzekering goed door te pluizen bij het aanvraagproces. Een natura uitvaartpolis vergoedt na overlijden bijvoorbeeld alleen een vast pakket aan diensten en producten. Dat biedt geen flexibiliteit.

Een kapitaalverzekering biedt veel meer keuzevrijheid. Bij dit type polis ontvangen de nabestaanden na overlijden van de verzekerde een bepaald geldbedrag van de verzekeraar. Dit kunnen zij naar eigen wens gebruiken voor het bekostigen van zaken rondom de uitvaart. Nabestaanden kunnen het geld bijvoorbeeld gebruiken voor het inschakelen van een islamitische uitvaartverzorger en het regelen van de reis voor het lichaam naar Marokko. Daarnaast kan worden gegarandeerd dat alle islamitische tradities tijdens de uitvaart worden uitgevoerd.

Op Uitvaartverzekering.nl staat meer informatie over de islamitische uitvaart. 


© Redactie 2019
djanazah
begrafenis
uitvaartverzekering
uitvaart
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
ridouan taghi
sri lanka
nabil b
aanslagen
colombo
said razzouki
botolapro
handgranaat
militaire
amsterdam
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso