Marokkaanse man die baby uit flat gooide moet het land uit

algemeen
0
14 feb '19
De 41-jarige Marokkaanse man gooide op 5 januari in Ridderkerk zijn eigen 1-jarige baby uit een flat.

De procedure om de verblijfsvergunning van de 41-jarige man in te trekken, is begonnen, bevestigt advocaat Nelleke Stolk van de moeder van het jongetje aan het AD. Voordat de man Nederland wordt uitgezet, moet hij eerst voor de rechter verschijnen en een straf uitzitten. 
|
De man kon in Nederland verblijven omdat hij is getrouwd. Omdat de 33-jarige moeder van het jongetje nu de scheiding heeft ingezet en de man ‘niet meer bij de vrouw verblijft', zal de IND zijn verblijfsvergunning intrekken.

De vrouw werd al tijdenlang stelselmatig mishandeld. Toen zij duidelijk maakte niet meer verder te willen met haar man, sloegen bij hem de stoppen door en gooide hij zijn zoontje met kracht van de eerste verdieping van hun flat. De baby werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De vader werd dezelfde avond nog aangehouden door de politie.

Met het jongetje gaat het naar omstandigheden goed. Hij heeft nog lichte evenwichtsstoornissen maar zal helemaal herstellen. De moeder woont nu bij familie en wil absoluut niet meer terug naar de flat waar het drama plaatsvond. Na enig touwtrekken heeft de gemeente toegezegd haar aan een andere woning te helpen. 
Bron: AD.nl

© Redactie 2019
man
flat
baby
ridderkerk
uitgezet

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi