Marrakech: Vijf jaar cel voor pedofiele imam

marokko
2
14 feb '19
De imam die zeven minderjarige meisjes verkrachtte in een moskee in de stad Setti Fatma (regio Marrakech) is veroordeeld.
De zaak brak vorig jaar mei uit. Zeven meisjes uit Douar Bihelouane, in de gemeente Setti Fadma, werden verkracht door de imam van de dorpsmoskee. Het dagblad Al Akhbar bericht vandaag dat het Hof van Beroep in Marrakech de imam nu tot vijf jaar gevangenisstraf heeft veroordeeld. Volgens dezelfde bron werd hij schuldig bevonden aan verkrachting en seksuele uitbuiting.

De hele zaak kwam aan het licht toen een 16-jarig meisje wegliep uit haar dorp nadat haar hand was gevraagd voor een huwelijk. Haar familie vond haar een paar dagen later op het Ouled Ziane-busstation in Casablanca. Op dat moment bekende het meisje de echte reden voor haar vlucht, de herhaaldelijke verkrachting door de plaatselijke imam.

De familie diende vervolgens een klacht in tegen de imam bij de Koninklijke Gendarmerie en er werd een onderzoek geopend. Dit onderzoek onthulde dat de imam nog zes andere minderjarigen heeft verkracht, die tussen de 8 en 16 jaar oud waren. Volgens Al Akhbar is de imam 40 jaar oud, getrouwd en heeft twee kinderen. Hij vroeg de meisjes na de koranles altijd om de moskee schoon te maken en gaf elke keer een van hen de instructie om zijn kamer schoon te maken om haar te isoleren en seksueel te misbruiken, concludeert de krant.
© Redactie 2019
marokko
marrakech
settifatma
imam
verkrachting
minderjarigen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi