DGSN: Zes buitenlanders gearresteerd voor oplichting via social media

marokko
3
15 feb '19
De oplichters deden zich voor als Europese mannen die met Marokkaanse vrouwen wilden trouwen.

De BNPJ (Nationale Politie Brigade, een brigade met territoriale bevoegdheid) arresteerde woensdag zes buitenlanders, onder wie twee vrouwen, afkomstig uit Senegal, Niger en Guinee. Zij werden gearresteerd voor vermeende banden met een crimineel netwerk dat actief is op het gebied van fraude en oplichting via social media, bericht het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN).

De leden van dit netwerk bezochten community's en discussiegroepen op social media waarbij ze gebruik maakten van valse identiteiten. Zij deden zich voor als Europese mannen die met Marokkaanse vrouwen wilden trouwen en zeiden pakketjes naar hun slachtoffers te zullen sturen. Deze pakketjes, bestaande uit waardevolle cadeaus en grote sommen geld, waren zogenaamd bedoeld voor investeringen in Marokko. Vervolgens vroegen ze aan de slachtoffers sommen geld over te maken om de belasting- en invoerkosten te betalen, aldus de verklaring van DGSN.

Uit technisch en veldonderzoek bleek dat de verdachten daadwerkelijk grote sommen geld kregen als gevolg van deze frauduleuze handelingen. Een van de verdachten werd gearresteerd  toen hij 75.000 dirham afhaalde dat was verzonden door een van de slachtoffers.

Bij doorzoekingen werden geldoverdracht ontvangstbewijzen, computerapparatuur, mobiele telefoons en de buit als gevolg van deze fraudeleuze handelingen in beslag genomen.

De verdachten werden in bewaring genomen en ter beschikking gesteld van het onderzoek. Het onderzoek duurt nog voort om eventuele andere betrokkenen te identificeren op nationaal en internationaal niveau.

© Redactie 2019
marokko
dgsn
fraude
oplichting
social media
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi