Nieuwe terreurcel ontmanteld in Safi

marokko
0
15 feb '19
De veiligheid- en inlichtingendienst BCIJ slaagde er vandaag in om een terreurcel te ontmantelen die bestond uit vijf extremisten.
De ontmanteling van deze terreurcel heeft geresulteerd in de inbeslagname van elektronische apparaten, messen en extremistische manuscripten, zei het ministerie van Binnenlandse Zaken in een verklaring.

De follow-up onthulde dat de verdachten tussen de 21 en 36 jaar oud zijn, trouw aan Daesh hadden gezworen en van plan waren zich bij de terroristische groep op het Syrisch-Iraakse grondgebied aan te sluiten. Ze drukten hun bereidheid uit om zich te houden aan de destructieve agenda om de veiligheid en stabiliteit van het Koninkrijk aan te vallen.

Een van de gearresteerden probeerde, tijdens zijn aanwezigheid in een land ten zuiden van de Sahara, volgens dezelfde bron een aanbeveling te krijgen om lid te worden van een van de groepen die gelieerd zijn aan Daesh actief in de Sahelregio.

De vijf gearresteerden werden in politiehechtenis geplaatst als onderdeel van het onderzoek dat werd uitgevoerd onder toezicht van de bevoegde officier van justitie.
© Redactie 2019
marokko
safi
terreurcel
bcij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi