Kai Mykkänen: 'Europa heeft er belang bij om met Marokko samen te werken om extremisme te bestrijden'

marokko
2
15 feb '19
De secretaris-generaal van de Rabita Mohammedia des Oulémas bracht een driedaags bezoek aan Finland.

Het is in het belang van Europa om op een effectieve manier samen te werken met Marokko "om de onderdanen van andere landen in de samenleving te integreren en om misdaad en extremisme te voorkomen die een uitdaging zijn geworden", zei de Finse minister van Binnenlandse Zaken Kai Mykkänen.

Mykkänen had een ontmoeting in Helsinki met de secretaris-generaal van de Rabita Mohammedia des Oulémas, Ahmed Abbadi, in aanwezigheid van de ambassadeur van Marokko in Finland, Mohamed Ariad. "Marokko doet belangrijk werk om oplossingen te vinden voor degenen die echt hun leven willen veranderen en willen leven volgens de wet in fatsoenlijke en waardige omstandigheden," zei de minister.

Finland, dat wordt geconfronteerd met het probleem van "personen die zich hebben verenigd in terroristische gebieden en wensen terug te keren", is geïnteresseerd in de Marokkaanse ervaring in de strijd tegen extremisme, zei hij.

Abbadi had ook gesprekken met de Finse minister van Buitenlandse Zaken, Timo Soini, die MAP liet weten dat de discussies betrekking hadden op "de kwestie van extremisme en hoe mensen te helpen bij het loslaten van hun verleden en het starten van een nieuwe leven."

Abbadi bracht een driedaags bezoek aan Finland, waar hij Finse ambtenaren, maatschappelijke organisaties en jongerenactoren ontmoette, en organiseerde een conferentie over "de Marokkaanse ervaring in de strijd tegen gewelddadig extremisme".

Bijgevoegde foto is een archieffoto van een ontmoeting van Kai Mykkänen met de Marokkaanse minister van Binnenlandse Zaken in maart 2018.

© Redactie 2019
marokko
finland
europa
extremisme
bestrijden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi