El Jadida: Hond met rabiës stuurt 9 mensen naar de spoedeisende hulp

marokko
7
15 feb '19
Het regionale ziekenhuis Mohammed V in El Jadida ontving woensdag 9 mensen die gebeten waren door een hondsdolle hond.

Een zwerfhond met rabiës verspreidde op woensdag 13 februari terreur in El Jadida. Het dagblad Al Massae bericht vandaag dat het regionale ziekenhuis Mohammed V negen slachtoffers ontving die gebeten waren, in een tijdsbestek van slechts één uur.

Medische bronnen vertelden het dagblad dat de hond mensen van verschillende leeftijden had gebeten, waaronder een gepensioneerde politieagent nabij de tuin Spini.

Het management van het regionale ziekenhuis Mohammed V gaf instructies aan de gemeentelijke gezondheidsdienst om deze hond te doden en zijn stoffelijk overschot ter analyse te brengen.

De artsen adviseerden de 9 slachtoffers van de hondsdolle hond om deze vrijdag naar het medische centrum te gaan dat het dichtst bij hun huis was om zich te vaccineren tegen rabiës.

In het licht van de verspreiding van zwerfhonden zijn recent nieuwe preventieve maatregelen genomen door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Volgens een rapport dat afgelopen november werd gepubliceerd door het ministerie werd een vaccinatiecampagne tegen hondsdolheid geïntroduceerd. Een budget van 4 miljoen dirham per jaar is door het ministerie van Binnenlandse Zaken toegewezen voor deze vaccinatiecampagne en om de dieren te castreren/sterileren om de voortplanting te vertragen.

© Redactie 2019
marokko
el jadida
hond
rabies
gebeten
ziekenhuis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi