#FACTCHECK: Boufal op één na meest gewisselde speler in La Liga

marokko
1
16 feb '19
Sofiane Boufal, nog altijd eigendom van Southampton FC, heeft 21 duels in de benen in La Liga. Alleen is het zo dat hij tot nog toe slechts een enkele keer de volledige 90 minuten mocht doorbrengen op het Spaanse hoogste niveau.
Na in het St. Mary's Stadium op de achtergrond te zijn geraakt, kwam Celta de Vigo als geroepen afgelopen zomer. De huidige nummer 16 van La Liga nam de Marokkaans-international tot het einde van het nog lopende seizoen over van 'The Saints', een huurdeal die beide partijen tot dusver nog geen windeieren heeft gelegd. Dat de voormalig speler van SCO Angers en LOSC Lille tot nu toe 21 keer aan bod kwam geeft een enigszins vertekend beeld. Het Spaanse AS Diario zocht uit en kwam tot de conclusie dat de beweeglijke aanvaller de op één meest gewisselde speler in het Spaanse hoogste niveau is.

De 15 basisplaatsen die hij toebedeeld kreeg, daarvan moest hij er gedurende maar liefst 14 voortijdig plaatsnemen op de reservebank. De collega die aan kop gaat in dit lijstje is Toni Villa. De 24-jarige linksbuiten van Real Valladolid moest in tegenstelling tot Boufal 16 keer zijn rust opzoeken na aan de aftrap te zijn verschenen. 

Het gaat het jeugdproduct SCO Angers echter nog altijd wel beter af dan in de Premier League. Afgezien van zijn ietwat magere productiviteit (twee doelpunten en hetzelfde aantal assists), komt wel steeds meer zijn verfijnde techniek tot uiting op de Spaanse velden. Eind november kwam de 25-jarige middenvelder als op één na beste dribbelaar uit de bus na een analyse van Opta Sports. Voor zich moest hij Lionel Messi dulden (39 succesvolle dribbels), hijzelf en dezelfde Villa kwamen op een imposant aantal van 31 uit. 

Photocredit: RC Celta
© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
sofiane boufal
celta de vigo
la liga
southampton
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi