Zakenvrouw doneert 12 miljoen dirham voor de bouw van een middelbare school in Settat (video)

marokko
1
17 feb '19
Daarnaast doneerde ze ook nog eens 1 miljoen dirham voor de renovatie van een basisschool.

Twee partnerschapsovereenkomsten voor de bouw van een middelbare school en het renoveren van een basisschool in het plattelandsdistrict Ouled Fares (Ben Ahmed-cirkel) werden op vrijdag 15 februari ondertekend door de provincie Settat, de provinciale leiding van het ministerie van Onderwijs en een zakenvrouw genaamd Najia Nadhir, die deze twee operaties financiert.

Najia Nadhir doneert een envelop van 12 miljoen dirham voor de bouw van de middelbare school. Nog eens 1 miljoen dirham zal worden gedoneerd voor de renovatie van een basisschool. Bij die renovatie zullen 3 klaslokalen worden gerenoveerd en nieuwe ruimten worden bijgebouwd, waaronder één voor een kleuterschool en vier toiletgebouwen. Ook zullen de speelplaats en de omheiningmuur worden gerenoveerd.

De ondertekening van de twee overeenkomsten ondersteunt de inspanningen ter versterking van de onderwijsinfrastructuur, de kwalificatie van instellingen en de bestrijding van schooluitval in plattelandsgebieden, zei Khatib Lahbil, de gouverneur van de provincie.

Dit initiatief "zou andere rijke burgers moeten inspireren, omdat het gelijk staat aan het bouwen van een moskee in het licht van de voordelen ervan voor de jeugd van de regio, die de hoeksteen en de hoop van ons land zijn", zei Lahbil.

Hij voegde eraan toe dat dit project veelbelovende vooruitzichten zal bieden voor de volgende generaties in de regio en een positief effect zal hebben op het niveau van onderwijs en lokale ontwikkeling. Hij bracht een eerbetoon aan Najia Nadhir en aan alle partijen die hebben deelgenomen aan de implementatie van deze ongekende actie.

In een verklaring aan het Marokkaanse persbureau MAP legde Nadhir uit dat ze leerlingen, met name meisjes, wil ondersteunen die niet naar school gaan vanwege de afwezigheid van een middelbare school. Ze bedacht deze manier om hen te helpen te motiveren. Nadir zei dat haar initiatief ook geïnspireerd was door de oproep van Koning Mohammed VI om de toegang tot onderwijs te verbeteren en uit te breiden.

Ze bedankte alle betrokken ambtenaren voor de positieve ontvangst van dit project, inclusief de gouverneur van de provincie Settat, en prees het onvermoeibare werk van de diensten van het ministerie van Onderwijs voor de realisatie van dit idee.

YouTube link

© Redactie 2019
marokko
settat
donatie
zakenvrouw
scholen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?