Marokko-India: Ondertekening van vier samenwerkingsovereenkomsten

marokko
0
19 feb '19
Na het bezoek van de Indiase minister van Buitenlandse Zaken Sushma Swaraj aan Marokko op 17 en 18 februari werden vier memoranda van overeenstemming ondertekend door beide landen.

Deze vier memoranda van overstemming, ondertekend na gesprekken tussen Nasser Bourita en Sushma Swaraj, richten zich op het gebied van terrorismebestrijding, huisvesting, jeugd en het faciliteren van zakelijk verkeer tussen beide landen.

Het eerste memorandum is gericht op de oprichting van een werkgroep voor veiligheidssamenwerking waarbij informatie wordt uitgewisseld over elke ontwikkeling op het gebied van de strijd tegen terrorisme.

Het tweede memorandum is gericht op het tot stand brengen van bilaterale samenwerking door uitwisseling van expertise, met name op het gebied van technologische innovatie, bouwtechnieken, strategische planning, 'smart cities' en duurzame en milieuvriendelijke constructie.

Het derde memorandum is gericht op het verbreden en versterken van de bilaterale relaties op het gebied van jeugd door de deelname van jongeren uit beide landen aan evenementen en jeugdactiviteiten georganiseerd door beide partijen.

Het vierde memorandum is gericht op de wederzijdse vereenvoudiging van de afgifte van zakelijke visa aan ondernemers en investeerders van beide landen om commerciële transacties uit te voeren en de export en import van industriële producten te verkennen. Dit memorandum, bedoeld om het verkeer van bepaalde onderdanen van beide landen te vergemakkelijken, zal het mogelijk maken om per geval een visum met een geldigheidsduur van 12 maanden met meerdere binnenkomsten te verlenen.

Photocredit: Medias24

© Redactie 2019
marokko
india
samenwerkingsovereenkomsten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi