SIEL: Ruim een half miljoen bezoekers op de internationale boekenbeurs in Casablanca

marokko
0
19 feb '19
De 25e editie van SIEL is zondagavond geëindigd.

De 25e editie van de internationale boekenbeurs in Casablanca (SIEL) zag een recordaantal van meer dan 550.000 bezoekers, zei de minister van Cultuur en Communicatie, Mohamed Laaraj.

In een verklaring aan de pers wees Laaraj erop dat het aantal bezoekers van de boekenbeurs steeg van 520.000 in het voorgaande jaar tot meer dan 550.000 dit jaar, waarbij hij opmerkte dat dit cijfer het hoogste is sinds de lancering van dit jaarlijkse evenement.

Deze editie was een groot succes op alle niveaus. Ze onderscheidde zich door de grote toevloed van kinderen en jongeren, merkte Laaraj op. Dit onmisbare evenement op de culturele agenda is vandaag de dag gerangschikt onder de belangrijkste culturele evenementen op internationale schaal, zei hij.

Geplaatst onder het hoge beschermheerschap van Zijne Majesteit Koning Mohammed VI, werd deze 25ste editie van de SIEL bijgewoond door meer dan 700 exposanten uit 40 landen, met Spanje als eregast. Geïnitieerd door het Ministerie van Cultuur en Communicatie werd deze editie gekenmerkt door de deelname aan verschillende culturele bijeenkomsten van 350 schrijvers, dichters, onderzoekers, economen en politici van over de hele wereld.

© Redactie 2019
marokko
casablanca
boekenbeurs
siel
bezoekers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?