'Idrissi officieel speler #TeamMarokko, switchverzoek ingediend bij de FIFA'

marokko
10
19 feb '19
There's no way back anymore: Oussama Idrissi gaat voortaan door het leven als Marokkaans-international. De 22-jarige vleugelspits zou onlangs zijn voetbalnationaliteit hebben gewijzigd bij de wereldvoetbalbond.

Uitgaande van 11Lions.nl, het medium wat dinsdagmiddag op de proppen kwam met deze berichtgeving, lijkt bondscoach Hervé Renard nu wel beroep te kunnen doen op Oussama Idrissi. Anders dan tijdens de afgelopen interlandperiode kan de Fransman het jeugdproduct van Feyenoord wel binnen de lijnen brengen namens #TeamMarokko. De optredens tegen Kameroen (red. 2-0 zege, kwalificatiereeks Afrika Cup 2019) en Tunesië (red. 0-1 oefenzege) moest Idrissi vanaf de tribune volgen. Dit omdat hij vanwege zijn officiële optredens met Jong Oranje nog over de Nederlandse voetbalnationaliteit beschikte. 

De eerstvolgende mogelijkheid om Idrissi te laten debuteren is eind volgende maand. Dan treft Renard met zijn Marokko opponent Malawi (22 maart, kwalificatiereeks Afrika Cup 2019) om het vier dagen later in een vriendschappelijke interland op te nemen tegen de Argentijnen.

Photocredit: ANP

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
oussama idrissi
az alkmaar
frmf
team marokko
knvb
oranje
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?