Chichaoua: Autobestuurder aangehouden met 20 kilo buskruit in zijn auto verstopt

marokko
0
19 feb '19
De politie in de regio Chichaoua onderzoekt de bestuurder van een auto die ongeveer twintig kilo buskruit in zijn auto had verstopt.

Het begon allemaal met een simpele controle bij een politiecontrolepost bij de ingang van de stad Chichaoua op zaterdagochtend. De politie vroeg ​​de autobestuurder om te stoppen voor een eenvoudige controle van de papieren, maar zijn paniekerige gedrag zorgde voor achterdocht bij de politie. Die besloten vervolgens de auto grondig te onderzoeken.

Volgens het dagblad Al Ahdath vond de politie bijna twintig kilo buskruit, verborgen in verschillende delen van de auto. Een ontdekking die de politie ertoe aanzette versterkingen van verschillende politiediensten te vragen en hun superieuren op de hoogte te stellen, aldus het dagblad.

Volgens Al Ahdath heeft het lokale politiebureau de bevoegde officier van justitie op de hoogte gebracht die opdracht heeft gegeven tot het openen van een onderzoek naar de bestuurder. De bestuurder verzekerde dat dit buskruit in de "tbourida" (fantasia) zou worden gebruikt en dat hij het had gekocht van een verkoper in de landelijke gemeente Talmest in de regio Essaouira. Een politiebrigade is naar Talmest gegaan om meer te weten te komen over de herkomst van dit buskruit.

© Redactie 2019
marokko
chichaoua
buskruit
auto
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?