Meknes: Arrestatie van een lerares die met twee mannen is getrouwd

marokko
7
19 feb '19
I.p.v. te scheiden van haar eerste echtgenoot, die in de gevangenis zat, gaf de vrouw er de voorkeur aan om een andere man te 'misleiden' door wettelijk met hem te trouwen.

De vrouw werd afgelopen vrijdag (13 februari) gearresteerd door de politie op last van de procureur van de Koning. In het weekend werd ze ondervraagd, waarbij ze toegaf dat ze getrouwd was met een tweede man, een officier in het leger, met wie ze zelfs een kind had gekregen. Maandag 18 februari werd ze voorgeleid voor de rechtbank in Meknes.
 
Het was de vrijlating in augustus 2018 van de eerste man uit de gevangenis waardoor de zaak uitbrak, bericht het dagblad Assabah vandaag. Hij diende een klacht in en plaatste een video op social media.

Een opmerkelijke aspect van deze zaak is dat de vrouw wettelijk het recht had om de scheiding van haar eerste echtgenoot aan te vragen vanwege een langdurige afwezigheid na de gevangenisstraf waartoe hij in 2017 was veroordeeld. Niet alleen koos ze niet voor deze normale procedure , maar ze vervalste veel documenten, waaronder een maagdelijkheidscertifaat om een nieuwe huwelijksakte te kunnen ondertekenen met haar tweede man, aldus Assabah.

De tweede echtgenoot gaf bij de procureur van de Koning aan dat hij absoluut niet op de hoogte was van het eerste huwelijk van zijn vrouw en wordt daarom vooralsnog niet vervolgd.

De vrouw kan nu twee echtscheidingen tegemoet zien en wordt vervolgd voor overspel, polyandrie (veelmannerij) en vervalsing van documenten.

© Redactie 2019
marokko
meknes
vrouw
getrouwd
mannen
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi