Fez: Jongen die elke dag door moeder naar school werd gedragen, heeft hulp gekregen (video)

marokko
2
20 feb '19
Een ontzettend mooi en ontroerend verhaal.

Kun jij je de jongen nog herinneren die elke dag naar en van school werd gedragen door zijn moeder? In september vorig jaar ging een foto van het stel onderweg naar school viraal op social media, nadat een voorbijganger een foto had genomen.

"Ik vroeg haar waar ze heen ging met haar zoon, ze zei dat ze hem elke dag naar school bracht, heen en weer", schreef de voorbijganger die de foto op zijn Facebook plaatste. "Het was de mooiste foto die ik ooit heb gemaakt in mijn leven, van een moeder die streeft voor onderwijs van haar zoon, wiens droom en hoop erin bestaat haar zoon te onderwijzen."

De jongen, Redouane genaamd, kreeg meningitis toen hij in de vierde klas zat waardoor zijn been en arm moesten worden geamputeerd. Zijn moeder gaf echter niet op en droeg hem elke dag naar school. De foto vertelde het verhaal van een moeder die dezelfde de droom heeft als haar zoon: het voortzetten van zijn opleiding, ondanks alle moeilijkheden van het leven.

Het goede nieuws is dat Redouane inmiddels een prothese heeft gekregen en zelfstandig (met behulp van een kruk) kan lopen, dankzij de hulp van weldoeners. Nu hij zelf kan lopen is het zijn droom om arts te worden, zodat ook hij anderen weer kan helpen.

YouTube link

Videocredit: Hespress

© Redactie 2019
marokko
fez
moeder
zoon
school
dragen
protheses
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi